Har dere sunget våren inn? De mest populære vårsangene for barn…

Vårsanger for barn
Barnesanger vår

Hurra – våren er i komminga! Har dere sunget den inn enda?

Her kan du finne inspirasjon til vårlige barnesanger som dere kan synge mens dere rydder hagen og plukker de første hvitveisene,  eller som dere kan bruke til trøst når årets første blåveisen kommer (syklene skal jo tross alt frem også…)

Vi merker godt på statistikkene til Barnesanger.no at vi er på full fart inn i en ny årstid. For mens sanger om snø og ski smelter bort og renner nedover listene, bykser vårlige sanger med lystige toner oppover på våre lister over mest søkte sanger. La oss fortelle deg hvilke vårsanger som er de aller mest populære…

Den største klatreren av alle sist uke, var den gode, gamle klassikeren Alle fugler små de er. Og det er kanskje ikke så veldig rart. For nå har faktisk snart alle fugler små de er kommet tilbake, og det fortjener jaggu å bli sunget om! Har du forresten hørt «lerka juble høyt i sky» for å «ringe våren inn på ny» enda? I følge info om lerke fra Norsk Ornitologisk Forening hadde den returbillett fra lantidsoppholdet i Syden i mars-april, så spiss ørene…

Det er tydeligvis også mange barn og voksne som har funnet frem spaserskoene for sesongen, for Jeg gikk en tur på stien fyker som en rakett oppover på våre lister om dagen. Neste gang dere er ute på tur, anbefaler vi at dere først hører litt på «skogens ro», før dere selv bryter den ved å synge Jeg gikk en tur på stien i kanon. Det kan vi garantere at faller i smak hos ungene, og også vårstemte voksne! Om sangstemmen er stemt, det er det ingen som bryr seg om langt til skogs!

Om dere er i det tøysete hjørnet, anbefaler vi tulleversjonen av Jeg gikk en tur på stien. Den kommer med garanti om god stemning – i alle fall blant barna! 🙂

Selv om det ligger igjen noen snøflekker enkelte steder rundt om i landet, er det tydelig at mange «blomster små (gule, blå) titter opp av marken nå». For den koselige barnesangen Blomster små er også en av klatrerne på våre lister om dagen. Denne er perfekt å synge for de aller minste, for eksempel på stellebordet. Siden man nevner barnets navn i denne sangen, blir den personlig og «nær». Men husk at det også er lov til å synge den mens man er ute å plukker/kikker på blomster med større barn. Faktisk så er det også lovlig for foreldre som er ute alene og plukker blomster å nynne på denne…

Selv om vi skriver april enda, er det tydeligvis også endel der ute som ikke kan vente på mai måned. For både Fløy en liten blåfugl (en dag i mai) og Kom mai du skjønne milde ligger og bobler på listene våre.
Men husk; uansett hvor høyt dere roper etter at «mai du skjønne milde» skal komme, så må vi gjennom noen aprildager til først. Nyt dem – og fyll dem gjerne med noen barnesanger!

Hvilke barnesanger synger DERE om våren? Og hva gjør dere mens dere synger dem?