Når lå dere på ryggen og kikket på stjernene sist?

Stjernekikking
Storslått: La stjernehimmelen imponere dere!

Høsten er over oss, og kveldene er kortere. «Huff og huff», tenker mange. Men hvorfor ikke nyte de kalde, mørke og klare høstkveldene?

Et tips er å kombinere kveldsmat utendørs med litt stjernekikking. Høres det stress ut? Vi kan love deg at både du og kidsa kommer til å elske det – og at dere vil huske opplevelsen i lang tid. Hvem vil vel ikke ha innskudd i barndomsminne-banken? Så hva venter dere på, egentlig?

Jo, dere venter på en klar høstkveld med stjerneklar himmel! Følg litt med på værmeldinga (og hold øynene åpne, og hodet bøyd bakover), så skjønner du fort når det riktige tidspunktet er der.

Kok gjerne litt kakao og smør en ekstra god kveldsmat som forberedelse. Når mørket faller på, tar dere med dere liggeunderlag, lommelykt og godt med tøy, og drar avgårde. Åstedet for stjernekikking kan gjerne være i egen hage, men husk at det fungerer aller best på en helt mørk plass. Så søk unna reklameskilt og gatelys, og finn dere en åpen plass med hvor dere ser himmelen godt.

Etter en god porsjon kveldsmat (som smaker ekstra godt ute), kan moroa starte. Legg dere ned på bakken, og ta inn over dere det mektige synet stjernehimmelen er! Se om dere kan finne noen kjente stjernebilder. Stjernekart er et godt hjelpemiddel her! Er dere heldige, kan dere kanskje få med dere et stjerneskudd også – og noen ønsker på kjøpet.

Ta dere god tid, og filosofer gjerne litt rundt «de store spørsmål» mens dere ligger der – eller ta en diskusjon om hva dere skal ha til middag i morgen, om dere vil det. Det viktigste er at dere koser dere, og nyter den storslåtte opplevelsen mens dere gjør det!

Vi kan også anbefale å synge litt sammen mens dere ligger der. Hva passer vel bedre enn Blinke, blinke Stjernelill? Eller den engelske Twinkle, Twinkle Little Star. Det viktigste er at dere koser dere, og nyter den storslåtte opplevelsen mens dere gjør det! Pass bare på at dere ikke sovner – og blir vekket av en Røde Kors-patrulje på leting etter dere… 🙂

Lykke til – og kos dere!