5 lavterskel-aktiviteter med barna som får deg til å elske vinteren

vinteraktiviteter

Kong Vinter har festet grepet om landet, noe som betyr kalde dager og snø på bakken mange steder. Dette får mange voksne (vi tør påstå de aller fleste!) til å sukke dypt. Men skru tiden tilbake noen tiår, til da du selv var barn. Er det noen vinter-minner som strømmer på? Tenkte vi det ikke! Barn elsker nemlig vinter og sne, og barndomsminnene må skapes NÅ – før den hvite magien smelter bort om få måneder…

Her har dere noen tips til vinteraktiviteter dere kan gjøre sammen:

1. LAG SNØENGLER!

Å lage snøengler er en klassiker – sørg for at barna dine tar med seg denne tradisjonen videre. Dette er en lavterskel-aktivitet som ikke krever mer enn litt nysnø på gårdsplassen eller i din nærmeste park. Ingen planlegging er nødvendig, kun litt lekenhet (og den har du godt av å kjenne på!) Litt snø på frakk eller jakke er heller ikke en godkjent unnskyldning. Så lenge snøen er tørr, er det nemlig bare å koste den bort…

2. LAG EN SNØLYKT!

Snølykt er undervurdert! Faktisk er disse langt mer stemningsskapende enn overprisede designlykter til å ha stående på trappa. Og de er også enda mer Instagram-vennlige, om det skulle bety noe…

Hvordan det gjøres? Lag en en god haug med snøballer. Ikke kast alle på hverandre (OK, noen er lov!), men lag en sirkel med diameter på ca 30-40 av dem. Stable deretter en ny sirkel oppå denne igjen med litt mindre diameter, og gjenta med enda en sirkel, osv. Dermed får man en «snøball-pyramide» som til slutt roper etter å få et par telys inni seg, for å kunne spre god stemning i nabolaget.

3. FOTSPOR-SISTEN

Når dere begynner å bli litt kalde, er dette en sikker vinner! Markér opp et område på ca 30×30 meter (litt avhengig av hvor mange dere er). Nå er det «sisten» som gjelder – men med en morsom twist: Den som «har’n» kan kun løpe i fotsporene til dem han/hun skal ta! Det er vanskeligere og morsommere enn man skulle tro, og vi kan nærmest garantere god stemning her 🙂 Flytt område av og til, så dere kan legge ferske spor.

4. MALE PÅ SKARE

Skare er den kjipeste snøen, synes mange. Ikke kan man lage snøballer eller snømann av den, og hard og vond å falle på er den også. Men vi vet noe som kan få dere til digge skaren: maling! Den er nemlig det perfekte «lerret» for store malerier av små kunstnere. Bruk vanlig vannmaling, varmt vann og bred pensel (beregnet til interiørmaling).

5. HELE NABOLAGET PÅ ETT «AKEBRETT»

Samle «hele gata» – barn som voksne – til en aktivitet dere vil tenke tilbake på og humre over når sommeren kommer. Aking på presenning er en garantert vinner, og en utmerket sosial aktivitet å gjøre sammen i nabolaget. På én presenning kan man fort klare å få plass til 10-15 voksne og barn – og den gode nyheten er at farten øker med vekten! Velg en sikker bakke uten trafikk (eller bruk eventuelt en voksen som «trafikkvakt»), og ta høyde for «rekordfart» og null styringsmulighet. De som sitter foran må holde kanten på presenningen oppe, slik at det ikke kommer snø oppå. Deretter er det bare å sette utfor – og hyle i vei!

Avslutt gjerne «galskapen» med litt felles kakao-drikking i gata, det blir aldri feil!

Nyt snøen! Plutselig håper du den vil ligge lenge…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s